Menu

Kontakt

Har du materiale eller effekter fra de Nordjyske baner hører jeg gerne fra dig. Læs nedenfor om lån af tekst og foto fra hjemmesiden.

Du kan kontakte webmaster Finn Madsen på mail: finnmadsendk@me.com

eller på telefon 3011 3224

Postadresse: Finn Madsen, Væverens Sidevej 2, 9000 Aalborg

Om denne side og kilder

Jernbanerne har været med til at præge Nordjylland udvikling og skabe de byer de kørte igennem/kører igennem. Byer er opstået omkring stationen efter at en station nærmest er blevet placeret på åben mark. Mange af byerne har ikke længere jernbaner efter at Aalborg Privatbaner og dele af Hjørring Privatbaner blev nedlagt, men byerne og mange af stationerne findes stadig.

Det kan være svært at skelne mellem nostalgi og historisk interesse fordi mange af de forsvundne jernbaner også er en del af vores forsvundne fortid og kultur. Denne side er skabt i kærlighed til jernbanerne og de folk der var med til at holde dem i gang til det sidste i en meget simpel og billig driftsform.

Siden indeholder tekst om alle banerne i Nordjylland. Desuden er der omkring 1600 billeder på siden. Der er mange historiske billeder taget før 1970 og billeder af de stationer og anlæg fra banerne der stadig findes i dag fra hele Nordjylland.

Alle nyere foto fra 2001 og frem er optaget af Finn Madsen, hvis ikke andet er nævnt. Fotografer er generelt nævnt under billeder hvis disse er kendte. Er jeg kommet til at bruge et billede uden tilladelse eller uden at kreditere fotografen beklager jeg det. Send mig en mail om dette.

Webmasteren på tur med Limfjordsbanens skinnebus i 2002.

Billederne optaget af Finn Madsen og Jørgen Hagger Jensen må ikke anvendes uden tilladelse fra Finn Madsen.  Hvis du sender en mail og anmoder om lov til at bruge billederne vil du normalt kunne få denne tilladelse, hvis fotografen nævnes under billedet.

Billeder optaget af Ulf Holtrup og Erik V. Pedersen må ikke anvendes uden tilladelse.

Frank Sørensen, Michael Winther, Preben Beck og Erik Kjærgaard med flere har også bidraget til denne internetside med billeder. Flere billeder er hentet fra Limfjordsbanens arkiver. Tilladelse til brug af billeder andre steder skal indhentes ved den enkelte fotograf.

Må jeg linke direkte til specifikke informationer på Nordjyllands Jernbaner ?

Ja, der må gerne linkes direkte til undersider, dog ikke fra en frame – siden skal åbnes i et nyt browservindue. Det er ikke tilladt at linke direkte til billeder, tegninger, PDF-filer m.v.


Foredrag om jernbaner

Det er muligt at få et foredrag om en af de nordjyske jernbaner. Jeg kommer over hele Nordjylland. Oplæg typisk 2 gange 30-45 minutter med foto og oplæg.
Følgende foredrag kan holdes:
  1. Hadsundbanen
  2. Hvalpsundbanen
  3. Sæbybanen
  4. Fjerritslevbanen
  5. Aalborg Privatbaner og remisen i Aalborg
  6. Thisted – Fjerritslev banen
  7. Løkkenbanen
  8. Veterantog med Limfjordsbanen
  9. Aldrig byggede jernbaner i Nordjylland og historien bag dem der blev anlagt
  10. Vodskov Østervrå banen
Kontakt Finn Madsen på tlf 3011 3224 for at høre nærmere om muligheder. Foredrag kan tilpasses det geografiske område.

Bøger om emnet og øvrige kilder: